5 sierpnia 1920

Wieczerze wigilijne.

 

I.

Zupa grzybowa czysta z kluskami francuskiemi.

Sandacz pieczony w całości z sałata.

Groszek zielony z grzankami.

Mak tarty z andrutami.

 

 

II.

Zupa rybna ze śmietaną i kluseczkami.

Pieróg z ryby.

Kapusta faszerowana grzybami.

Karp w sosie szarym.

Galaretka ponczowa.

 

III.

Barszcz czysty burakowy z pasztecikami z francuskiego ciasta lub naleśnikami z farszem z grzybków.

Szczupak z sosem chrzanowym.

Szpinak, marchewka z grzankami.

Strucla z makiem.

 

 

Wieczerze skromniejsze.

I.

Barszcz postny z kartoflami.

Kluski z makiem.

Pierniki, jabłka.

 

II.

Zupa grzybowa z kluskami.

Fasola, kapusta.

Sandacz smażony z kartoflami.

Ugotowane z cukrem śliwki, gruszki.

 

III.

Zupa rybna ze szczupaka.

Tenże szczupak z sosem chrzanowym.

Kapusta na słodko.

Jabłka, pierniki, bakalie.

 

Nasz Dom (tygodnik mód i powieści), 19/25-12-1914

 

Aby dodać komentarz prosimy o zalogowanie się.