23 stycznia 1920

Wskazówki dla gospodyń (30-03-1915)

Zarządzenie obiadów na jutro:

Piwo ze śmietana. — Kartofle w mundurach. — Kluski z sosem.

 

Jarski:

Krupnik. — Kartofle zapiekane ze śmietaną i sałata zielona. — Pierożki leniwe z twarożku. Kompot z borówek.

 

 

 

Na czwartek:

Kapuśniak z kartoflami. — Kotlety cielęce z marchewka.

 

Jarski:

Zupa grzybowa z kluskami. Kotlety z fasoli z sosem pomidorowym, Salsefia. — Budyń z bułeczki z szodonem.

 

Na piątek:

Zupa szczawiowa z grzankami. Budyń z kapusty. — Kaszka pszenna z sokiem.

 

Jarski:

Zupa grochowa z grzankami. - Marchewka obłożona ciastem ptysiowem. — Ryż zapiekany z powidłami. Kompot z moreli.

 

Kurjer Poranny, 30-03-1915

Aby dodać komentarz prosimy o zalogowanie się.