20 sierpnia 1919

Porady

Wskazówki dla gospodyń (29-04-1915)

 

Zarządzenia obiadów na jutro:

Zupa pomidorowa z ryżem. - Makaron włoski zapiekany z parmezanem. - Legumina z kaszki pszennej w śmietanie.

 

Jarski:

Kapuśniak z kartoflami. - Pierożki leniwe z twarożku. - Szparagi. - Sago z sokiem.

 

Kurjer Poranny, 29-04-1915

 

Wskazówki dla gospodyń (20.04.1915)

 

Zarządzenie obiadów na jutro:

Zupa kartoflana. - Nóżki cielęce smażone i sałata zielona. - Kompot ze śliwek.

 

Jarski:

Zupa z powideł z kluskami. - Marchewka obłożona grzankami. - Kisiel z soku malinowego.

 

Kurjer Poranny, 20-04-1915

 

Wskazówki dla gospodyń (06-04-1915)

 

Zarządzenie obiadów na jutro:

Rosół z makaronem. - Sztuka mięsa z sosem kartoflanym. - Makaron zapiekany z szynką.

 

Jarski:

Zupa pomidorowa z ryżem. - Fasola na słodko. - Bułeczki przekładane marmeladą.

 

Kurjer Poranny, 06-04-1915

 

Wskazówki dla gospodyń 14-04-1915

Rosół z kaszką. — Sztuka mięsa z sosem kartoflanym. — Makaron zapiekany z szynką.

Jarski: Zupa grzybowa. — Kartofle zapiekane ze śmietana. — Makaron włoski z parmezanem. — Kompot.

Kurjer Poranny, 14 kwietnia 1915

Wskazówki dla gospodyń (01-04-1915)

 

Na sobotę:

Zupa ze śliwek z kluskami. - Kotlety z kartofli z sosem grzybowym. - Ryż ze śmietaną.

 

Jarski.

Zupa biała. - Ipaki z nadzieniem grzybowem. - Makaron włoski z parmezanem. - Kisiel żurawinowy.