21 sierpnia 1919

Porady

Wskazówki dla gospodyń (30-03-1915)

Zarządzenie obiadów na jutro:

Piwo ze śmietana. — Kartofle w mundurach. — Kluski z sosem.

 

Jarski:

Krupnik. — Kartofle zapiekane ze śmietaną i sałata zielona. — Pierożki leniwe z twarożku. Kompot z borówek.

Wskazówki dla gospodyń (23-03-1915)

 

Mleko z kluskami gryczanemi. - Kaszka z sosem grzybowym. - Racuszki z sokiem.

 

Jarski.

Zupa ze śliwek z grzankami. - Fasola na kwaśno. - Szpinak z omletem. - Jabłko pieczone.

 

Kurjer Poranny, 23-03-1915

 

Wskazówki dla gospodyń [11-03-1915]

 

Zarządzenie obiadów na jutro:

Zupa z włoszczyzny z kluskami francuskiemi. - Pierogi leniwe z twarożku. - Potrawa z selerów nadziewanych. - Legumina parzona.

 

Kurjer Poranny, 11-03-1915

 

Wskazówki dla gospodyń [13-03-1915]

 

Zarządzenie obiadów na jutro:

Zupa pomidorowa z ryżem. - Pieczeń cielęca z sałatą czerwoną. - Kompot ze śliwek.

 

Jarski.

Zupa neapolitańska. - Jaja sadzone i kaszka krakowska. - Kapusta słodka na sposób szparagów. - Pierogi drożdżowe przekładane marmeladą.

 

Kurjer Poranny, 13-03-1915

 

Wskazówki dla gospodyń [06-03-1915]

 

Zupa szczawiowa z jajami na twardo. - Polędwica i makaron włoski.

 

Jarski.

Kapuśniak czysty z kluskami francuskiemi. - Marchewka obłożona grzankami. - Ryż zapiekany z powidłami. - Kompot z borówek ze śmietaną.

 

Kurjer Poranny, 06-03-1915