Porady
Wskazówki dla gospodyń (01-04-1915)
Na sobotę:
Zupa ze śliwek z kluskami. - Kotlety z kartofli z sosem grzybowym. - Ryż ze śmietaną.
Jarski.
Zupa biała. - Ipaki z nadzieniem grzybowem. - Makaron włoski z parmezanem. - Kisiel żurawinowy.
Wskazówki dla gospodyń (30-03-1915)
Zarządzenie obiadów na jutro:
Piwo ze śmietana. — Kartofle w mundurach. — Kluski z sosem.
Jarski:
Krupnik. — Kartofle zapiekane ze śmietaną i sałata zielona. — Pierożki leniwe z twarożku. Kompot z borówek.
Wskazówki dla gospodyń [13-03-1915]
Zarządzenie obiadów na jutro:
Zupa pomidorowa z ryżem. - Pieczeń cielęca z sałatą czerwoną. - Kompot ze śliwek.
Jarski.
Zupa neapolitańska. - Jaja sadzone i kaszka krakowska. - Kapusta słodka na sposób szparagów. - Pierogi drożdżowe przekładane marmeladą.
Kurjer Poranny, 13-03-1915
Wskazówki dla gospodyń (23-03-1915)
Mleko z kluskami gryczanemi. - Kaszka z sosem grzybowym. - Racuszki z sokiem.
Jarski.
Zupa ze śliwek z grzankami. - Fasola na kwaśno. - Szpinak z omletem. - Jabłko pieczone.
Kurjer Poranny, 23-03-1915
Wskazówki dla gospodyń [11-03-1915]
Zarządzenie obiadów na jutro:
Zupa z włoszczyzny z kluskami francuskiemi. - Pierogi leniwe z twarożku. - Potrawa z selerów nadziewanych. - Legumina parzona.
Kurjer Poranny, 11-03-1915