Wskazówki dla gospodyń.
Zarządzenie obiadów na jutro przez autorkę „Skrzętnej Gospodyni”
Jutro.
Zupa koperkowa z kuskami. - Pasztet z różnych mięs w cieście kruchym. - Groszek zielony w strączkach. - Pieczeń cielęca z kompotami. - Legumina z bułeczki z wiśniami.
Zupa z zielonego grochu z grzankami. - Bitki wołowe i kartofle. - Olatki z mleka kwaśnego.
Zupa z jabłek z kluskami. - Kotelty z sosem kaparowym. - Kalafjory. - Kisiel śmietankowy z sokiem.
Pojutrze.
Chłodnik. - Paszteciki z móżdżków w muszelkach. - Kalarepka nadziewana. - Polędwica kartofle i mizerja. - Jabłka smażone w cieście.
Zupa szczawiowa i kartofle. - Sztufada z kalafjorami. - Szarlotka z jabłek.
Zupa ogórkowa i kartofle. - Grzyby duszone. - Kluski z sosem pomidorowym. - Legumina z twarożku. - Kompot z jabłek i gruszek.
Kurjer Poranny, 07-08-1914