17 maja 1922

Wskazówki dla gospodyń.

Zarządzenie obiadów na jutro przez autorkę „Skrzętnej Gospodyni”

 

Jutro.

 

Zupa koperkowa z kuskami. - Pasztet z różnych mięs w cieście kruchym. - Groszek zielony w strączkach. - Pieczeń cielęca z kompotami. - Legumina z bułeczki z wiśniami.

 

Zupa z zielonego grochu z grzankami. - Bitki wołowe i kartofle. - Olatki z mleka kwaśnego.

 

Zupa z jabłek z kluskami. - Kotelty z sosem kaparowym. - Kalafjory. - Kisiel śmietankowy z sokiem.

 

 

Pojutrze.

 

Chłodnik. - Paszteciki z móżdżków w muszelkach. - Kalarepka nadziewana. - Polędwica kartofle i mizerja. - Jabłka smażone w cieście.

 

Zupa szczawiowa i kartofle. - Sztufada z kalafjorami. - Szarlotka z jabłek.

 

Zupa ogórkowa i kartofle. - Grzyby duszone. - Kluski z sosem pomidorowym. - Legumina z twarożku. - Kompot z jabłek i gruszek.

 

Kurjer Poranny, 07-08-1914

Aby dodać komentarz prosimy o zalogowanie się.