Wskazówki dla gospodyń (02-03-1915)
Zarządzenie obiadów na jutro:
Mleko z kluskami. - Kartofle nadziewane z sosem grzybowym. - Pierożki leniwe z twarożku.
Jarski.
Barszcz wołyński. - Kotlety z kartofli z sosem grzybowym. - Kapustę słodka na sposób szparagów. - Galareta ponczowa.
Na czwartek:
Krupnik. - Pieczeń z kluskami. - Kompot.
Jarski.
Zupa szczawiowa z kartoflami. - Jaja sadzone z sosem pomidorowym i kaszka krakowska. - Naleśniki ze śmietaną.
Na piątek:
Kapuśniak czysty z kluskami francuskiemi. - Karp na szaro i kartofla. - Kaszka pszenna na zimne z sokiem.
Jarski.
Zupa ze śliwek z kluskami. - Kartofle przysmażone i sałata zielona. - Pierogi drożdżowe przekładane marmoladą z bitą śmietaną.
Kurjer Poranny, 02-03-1915