6 czerwca 1923

Wskazówki dla gospodyń (02-03-1915)

 

Zarządzenie obiadów na jutro:

Mleko z kluskami. - Kartofle nadziewane z sosem grzybowym. - Pierożki leniwe z twarożku.

 

Jarski.

Barszcz wołyński. - Kotlety z kartofli z sosem grzybowym. - Kapustę słodka na sposób szparagów. - Galareta ponczowa.

 

 

Na czwartek:

Krupnik. - Pieczeń z kluskami. - Kompot.

 

Jarski.

Zupa szczawiowa z kartoflami. - Jaja sadzone z sosem pomidorowym i kaszka krakowska. - Naleśniki ze śmietaną.

 

Na piątek:

Kapuśniak czysty z kluskami francuskiemi. - Karp na szaro i kartofla. - Kaszka pszenna na zimne z sokiem.

 

Jarski.

Zupa ze śliwek z kluskami. - Kartofle przysmażone i sałata zielona. - Pierogi drożdżowe przekładane marmoladą z bitą śmietaną.

 

Kurjer Poranny, 02-03-1915

 

Aby dodać komentarz prosimy o zalogowanie się.