8 grudnia 1921

Porady

Wskazówki dla gospodyń (06-04-1915)

 

Zarządzenie obiadów na jutro:

Rosół z makaronem. - Sztuka mięsa z sosem kartoflanym. - Makaron zapiekany z szynką.

 

Jarski:

Zupa pomidorowa z ryżem. - Fasola na słodko. - Bułeczki przekładane marmeladą.

 

Kurjer Poranny, 06-04-1915

 

Wskazówki dla gospodyń (01-04-1915)

 

Na sobotę:

Zupa ze śliwek z kluskami. - Kotlety z kartofli z sosem grzybowym. - Ryż ze śmietaną.

 

Jarski.

Zupa biała. - Ipaki z nadzieniem grzybowem. - Makaron włoski z parmezanem. - Kisiel żurawinowy.

Wskazówki dla gospodyń (23-03-1915)

 

Mleko z kluskami gryczanemi. - Kaszka z sosem grzybowym. - Racuszki z sokiem.

 

Jarski.

Zupa ze śliwek z grzankami. - Fasola na kwaśno. - Szpinak z omletem. - Jabłko pieczone.

 

Kurjer Poranny, 23-03-1915

 

Wskazówki dla gospodyń (30-03-1915)

Zarządzenie obiadów na jutro:

Piwo ze śmietana. — Kartofle w mundurach. — Kluski z sosem.

 

Jarski:

Krupnik. — Kartofle zapiekane ze śmietaną i sałata zielona. — Pierożki leniwe z twarożku. Kompot z borówek.

Wskazówki dla gospodyń [13-03-1915]

 

Zarządzenie obiadów na jutro:

Zupa pomidorowa z ryżem. - Pieczeń cielęca z sałatą czerwoną. - Kompot ze śliwek.

 

Jarski.

Zupa neapolitańska. - Jaja sadzone i kaszka krakowska. - Kapusta słodka na sposób szparagów. - Pierogi drożdżowe przekładane marmeladą.

 

Kurjer Poranny, 13-03-1915