9 maja 1921

Porady

Wskazówki dla gospodyń [11-03-1915]

 

Zarządzenie obiadów na jutro:

Zupa z włoszczyzny z kluskami francuskiemi. - Pierogi leniwe z twarożku. - Potrawa z selerów nadziewanych. - Legumina parzona.

 

Kurjer Poranny, 11-03-1915

 

Wskazówki dla gospodyń [06-03-1915]

 

Zupa szczawiowa z jajami na twardo. - Polędwica i makaron włoski.

 

Jarski.

Kapuśniak czysty z kluskami francuskiemi. - Marchewka obłożona grzankami. - Ryż zapiekany z powidłami. - Kompot z borówek ze śmietaną.

 

Kurjer Poranny, 06-03-1915

 

Wieczerze wigilijne.

 

I.

Zupa grzybowa czysta z kluskami francuskiemi.

Sandacz pieczony w całości z sałata.

Groszek zielony z grzankami.

Mak tarty z andrutami.

Wskazówki dla gospodyń (02-03-1915)

 

Zarządzenie obiadów na jutro:

Mleko z kluskami. - Kartofle nadziewane z sosem grzybowym. - Pierożki leniwe z twarożku.

 

Jarski.

Barszcz wołyński. - Kotlety z kartofli z sosem grzybowym. - Kapustę słodka na sposób szparagów. - Galareta ponczowa.

Wskazówki dla gospodyń (04-11-1914)

Zarządzenie obiadów na jutro przez autorkę „Skrzętnej Gospodyni”

 

Auszpik z prosięcia. - Buljon w filiżankach. - Marchew z groszkiem z garniturem z raków. - Pieczeń z rożna, kartofle i sałata zielona. Legumina z sago.

 

Galareta z nóg wołowych. - Rosół z kluskami krajanemi. - Naleśniki nadziewane szpinakiem.