23 czerwca 1921

Porady

 

 

Zupa szczawiowa z grzankami. - Sztuka mięsa biała z ogórkiem kwaszonym. - Kalafiory. - Pieczeń huzarska kartofle i mizerja. - Krem palony.

 

Zupa pomidorowa z ryżem. - Kotlety cielęce z marchewką i groszkiem. - Pierogi z jagód ze śmietaną.

 

Obiad jarski.

Barszcz z kartoflami. - Kotlety z fasoli z sosem cytrynowym. - Kalarepka obłożona ciastem ptysiowem. - Legumina ze śmietany.

 

Kurjer Poranny, 10-07-1914

 

 

 

Kaszka na wodzie z masłem. - Jesiotr z sałatą ze śmietaną. - Łazanki z serem.

 

Obiad jarski.

Zupa wiśniowa z grzankami. - Kartofle z jajecznicą. - Budyń parzony z szodonem.

 

Kurjer Poranny, 09-07-1914

 

 

Zarządzenie obiadów na jutro przez autorkę „Skrzętnej Gospodyni”.

 

Chłodnik. - Pieczeń wołowa z krajanemi kluskami i kompot z wiśni.

 

Obiad jarski.

Chłodnik. - Łazanki z serem. - Szabelbon zielony. - Kremik z kaszki pszennej.

 

Kurjer Poranny, 07-07-1914

 

 

Zupa z groszku zielonego z grzankami. - Zrazy nelsońskie. - Pierożki leniwe. - Kurczęta ze śmietaną. - Mleczko z sokiem.

 

2.

Jagody z mlekiem na surowo. - Pieczeń barania kartofle i mizerja. - Groch szparagowy.

 

Obiad jarski.

Zupa szczawiowa z grzankami. - Kartofle i mizerja. - Kalafiory. - Szarlotka z czarnych jagód.

 

Kurjer Poranny, 08-07-1914

 

 

Zarządzenie obiadów na jutro przez autorkę „Skrzętnej Gospodyni”

 

1.

Zupa rakowa z ryżem. - Potrwa z prosięcia z szarym sosem. - Kalarepka nadziewana. - Pieczeń wołowa z rożna okładana kartoflami z mizerją z oliwą. - Krem cytrynowy mrożony.

 

2.

Rosół z pulpetami. - Sztuka mięsa z chrzanem gotowanym. - Kurczęta z mizerją ze śmietaną.

 

Obiad jarski.

Zupa z poziomek z grzankami. - Kotlety z kaszy gryczanej i sałata zielona. - Szpinak z jajami sadzonemi. - Pierogi drożdżowe z serem i bitą śmietaną.

 

Kurjer Poranny, 04-07-1914